förgätmigej


vilken drömstart på födelsedagen med det  här vädret. 20 grader i skuggan när klockan var 9! underbart. kan inte komma ihåg att det någonsin har varit så fint väder när jag fyllt år. alla som känner mig vet att jag älskar födelsedagar, det är därför jag hela tiden repeterar det (för er som trodde att jag var överdrivet ego. det gäller allas födelsedagar. speciellt andras) nu kom mamma hem så jag ska prata lite med henne!

åldersnoja och värmeslag



imorgon blir jag gammal....

nu är jag hos mamma igen. nej, har inte flyttat hit - sover här varje tisdag för att ta mig till gruppen. jag sitter inne just nu, har druckit kaffe och ska snart klä av mig och sätta mig på balkongen. det är så sjuuuuukt varmt, sommaren har verkligen kommit på riktigt. så härligt! njuter varje minut av solen. hoppas det är fint väder imorgon så vi kan äta middag på en uteservering och fira att jag blir en gammal tant.

angående gårdagen... jag skrev ju ett väldigt ärligt inlägg. jag mådde inte så bra, satt och rannsakade mig själv och funderade på vad som är viktigt i livet. det resulterade i en rörig text från hjärtat. blev lite deppig så jag stängde av telefonen och sov en stund mitt på dagen. idag känns det dock bättre, tack och lov. men jag är trött på alla dessa mardrömmar jag har. drömmer mycket om döden, om m som försvann och om falska relationer.
 
dagens tips: glöm inte att kompromissa och ta andra på allvar. man måste inte alltid vara egoistisk. välj noga vad ni prioriterar.

veckoplanering, so far

 
schema

något JAG måste komma ihåg.



“Those who love you are not fooled by mistakes you have made or dark images you hold about yourself. They remember your beauty when you feel ugly; your wholeness when you are broken; your innocence when you feel guilty; and your purpose when you are confused.”


— Alan Cohen
jag är känsligare än många andra. därför behöver jag ständiga påminnelser om hur det faktiskt är. allt går upp och ner för mig, det skiftar så ofta att jag inte alltid hinner med själv. ett leende kan snabbt gå över till tårfyllda ögon utan anledning. hittade den här texten och den ger mig hopp. det är många gånger jag tänkt att jag är för dålig för mina nära och kära, att jag egentligen inte förtjänar dem, att de kommer att upptäcka vilken rutten person jag är. den här texten får mig att inse att så inte är fallet. jag luras inte. och de dömer inte mig efter mina fel. de  som älskar mig gör det för den jag är. och tanken på att någon ser det fina i mig när jag föraktar mig själv är betryggande. ♥ tack ni som gör det. ni gör min värld stabil.

vissa dagar känns bara så tunga. i mitt huvud blir allting svart. ibland korta stunder, ibland hela dygn. de dagarna känner jag en avgrundsdjup ensamhet. det är de dagarna jag måste läsa och tro på texten i det här inlägget. jag jobbar på det, men det är otroligt svårt. ♥ hjälp mig gärna.

sen finns det alltid folk som verkar njuta av att prata skit, att se andra i underläge och som gör vad de kan för att känna sig bra. vissa personer känner nog samhörighet över skitsnack. (det gjorde jag förut) nåja. jag har hört (trots att jag tackat nej till den andrahandsinfon) att det finns de som tycker att jag utnyttjar dem. som tror att jag bara umgåtts med dem för att få ut någonting av det. (läs pengar. det jag bryr mig minst om på denna jord) de personerna kan inte känna mig. inte på riktigt.

de som känner mig vet att jag bryr mig om de jag älskar och även om jag gör misstag så försöker jag bli bättre varje dag. jag kommer aldrig att sänka mig till en så låg nivå att jag börjar ogilla folk jag en gång älskat. jag är för lojal för det. ändå finns det personer som känner ett behov av att peka ut mina misstag. jag behöver inte få de misstagen slängda i ansiktet för jag vet nästan alltid själv vad jag gjort för fel. jag ältar alla mina misstag tills de tar över i mitt huvud. jag ser redan ner på mig själv alldeles för mycket. därför klarar jag inte av att vara en del av snacket. jag är för svag. det rör om för mycket i mitt känsloliv när jag behöver all kraft till annat.

jag håller på att räta upp mitt liv. jag försöker verkligen ta mig i kragen för att kunna må bra på riktigt. jag kämpar varje dag och jag gör det bra. men jag blir sänkt om någon vill mig illa. jag har kommit till en punkt i livet då jag inser att skitsnack inte ska vara en del av min vardag längre. det är nytt för mig men jag känner i hjärtat att det är helt rätt beslut.

(ursäkta att det blev rörigt och dålig styckeindelning. tänk på att jag har hjärnskakning)

a poetry slap in the face



Journey through a fragile mind

in manic ways I keep rewind
Is it a dream or an illusion?
I'll never come to a conclusion
All you do is such a deal
no matter if it isn't real
My head is like a porcelain shrine
welcome to the borderline.


Författare: Tobias Wedin

always remember

it's friday i'm in love

hej på er. jag sitter ute på balkongen men ett glas kallt vatten och en snus under läppen. vet inte om man kunde ha det bättre. eller jo, om jag slapp huvudvärken. mår iallafall mycket bättre idag. igår var jag jättesnurrig och konstig. jag vet inte än vad kvällen bjuder på. antingen stannar jag hos mamma eller så åker jag till teg. har inte bestämt mig än. vill sitta ute ett tag till (solen kommer snart fram bakom tallarna igen). 

läser fortsatt om mordet i boden. fy tusan så vidrigt. jag får en känsla av att något inte stämmer när jag läser vad alla har att berätta. men time will tell, det är så sjukt tragiskt att en människa kan styckmörda någon annan. det känns som att jag läser en påhittad deckarroman. jag låtsas åtminstone att det är det, annars skulle jag bli för illa berörd.
 
skönt med fredag! hade egentligen velat hitta på något men det är nog bäst att vila med tanke på skallen. mådde ju jättedåligt igår så det är nog inte dags att börja skutta omkring riktigt än (TYVÄRR, blir så taggad när solen skiner)

yattaa \o/


jag mår äntligen bättre! skönt att det gick så snabbt.men ska inte ropa hej än. senaste timmen har jag då mått fint. håll tummarna att det håller i sig!

fiiiii fan

fattar inte att jag ens sätter mig och lägger ut det här inlägget på bloggen. jag klarar knappt att hålla ögonen öppna, kolla vad jag ser groggy ut, men jag kan inte heller sova för jag har för mycket huvudvärk. känns som en jäkla mardröm. det är alldeles för varmt också. men tar jag av täcket blir det för kallt. pallar inteeeee.

jag har iallafall varit hos en läkare idag och det verkade bra, som att det var en vanlig hjärnskakning bara. känns skönt att ha det kollat men nu vill jag bara att det ska gå över. och JA, jag är nog den gnälligaste personen på jorden när jag mår dåligt. önskar att någon tog hand om mig just nu (mamma sover, haha) <3

skrämde nog upp både pappa och david idag när jag mådde så himla dåligt. mamma blev nog också lite orolig när jag väl fick tag på henne. höll på att tuppa av inne på ålidhem centrum, blev tvungen att sätta mig ner en stund. det blev 50 minuter, satt och yrade, grät och försökte ringa till folk som inte svarade. inte en person kom under de 50 minuterna fram till mig och frågade om jag behövde hjälp fastän man tydligt måste ha sett att jag var sjuk. svensk iskyla? eller nej, det är nog bara för att det är i stan. hade det  hänt i en liten by så hade nån ryckt in direkt.

nu ska jag sluta skriva, smattrandet gör ont i skallen och jag orkar inte stirra på dataskärmen. puss på er!

idag är jag ynklig



faaan, jag har fått hjärnskakning.
orkar nästan bara vara vaken 3-4 timmar åt gången.
känner mig snurrig, trött, vinglig och har ont till och från.
är väldigt öm utanpå skallen och är ansträngd i ögonen.

jag fick höra att jag måste ta det väldigt lugnt framöver, 
ligga och vila mycket. känns tråkigt när det är så fint väder.
men, det är nog bäst att lyssna på proffsen, de vet ju vad de snackar om.
kanske måste röntga huvudet, se så jag inte har fått en liten blödning. (sa de)

jag ska stanna hos mamma en extra dag. här kan jag softa på ett annat sätt.
blir bortskämd med mat, har en skön säng + någon som kan tycka synd om mig.

spenderade kvällen igår på balkongen. där är det sol hela dagen, ända till kvällen.
läste om den försvunna tjejen i boden på flashback, sitter fortfarande och gör det.
sånt där är så spännande, läskigt och obehagligt. men otroligt intressant.

dagens mål:
- köpa värktabletter
- klara av besöket hos mormor
- vila mycket, dricka mycket vatten
- träna på relationsfärdigheter

lite färg har man fått

är lite ledsen idag. men om jag fick en sån här skulle jag bli gladare:

vid havet

lite fler bilder från utflykten. idag är en jobbig dag, bråkade igår. usch, jag tänkte på jättejobbiga saker igår. flashbacks från det som hände en regnig dag för sju år sedan. längesen jag var så känslig och sårbar som igår. jag måste sluta slarva med mina meds. och fortsätta vara stark.
 

dagens utflykt

vi har haft en jättemysig dag i djäkneboda och ratan. träffat världens största hästar och suttit vid havet.
nu sitter jag uppe i davids brorsas lägenhet för att göra katterna sällskap. lägger in fler bilder sen!
som ni ser blev jag småkär i hästarna. och de blev lite förtjusta i mig också och ville käka upp mig.

DET FINNS INTE MYCKET SOM GÖR MIG SÅ GLAD SOM ATT VARA PÅ LANDET.
älskar mina hemtrakter och känner mig så glad nu när jag varit där en hel dag.

bränd


haha, jäkligt fula bilder men jag är så trött att jag inte orkar försöka se bättre ut än såhär. ville mest visa hur mycket jag bränt mig i solen de här dagarna. (här ser man inte hur jag ser ut i urringningen, men är ännu rödare där)

idag har jag tittat på fotboll och varit i röbäck hela dagen. haft det riktigt mysigt men är så himla trött nu och det bränner i ansiktet. jag ska på utflykt med 'dbtn' imorgon, vi ska till djäkneboda, det blir jättjätteeroligt. har inte varit där på måååånga år men var där mycket när jag var liten. haft en superhelg tillsammans med magda, david, anders. (och mamma i fredags på dagen). nu är det vm-final och sverige leder, riktigt kul! 

hörs sen.

matematikern lina

hej igen. sen sist har jag hunnit sitta ute i kvällssolen och räkna matte. det var riktigt roligt, jag kunde mer än jag trodde. jag brukar ha ganska svårt att tänka när jag får en matematisk fråga men det är en helt annan sak när jag lägger allt fokus på talen i en bok. då går det svinbra. haha, jag satt och tjöt glatt för mig själv för att jag klarade av det så enkelt. 

har bränt mig lite i solen, jag och min stackars bleka hy. är så less på mina pigment, kan aldrig bli brun. bränner mig bara och blir röd istället. men på senare år har jag fått fräknar vilket jag älskar, det har jag alltid velat ha. 
 
nu ska jag slå på ett avsnitt av desperate housewives och slötitta på hockeyn innan jag lägger mig. god natt, sov gott, puss puss, hejdå, dröm sött

sommarsommarsommar


idag har jag suttit ute på mammas balkong i bara kortklänning. och svettats!!! så sjukt härligt att det äntligen kommer lite sommarvärme hit upp till oss. jag satt med datorn ute och läste på flashback om den 20 åriga tjejen som försvunnit i boden. finns hur många sidor som helst, jag har nog inte ens kommit halvvägs.

igår var jag med magda en stund. vi gick omkring, kämpade emot impulsen att hoppa på första bästa tåg någonstans. haha, tänk så härligt om man faktiskt kunde göra det. spontanåka någonstans och leva livet i några dagar sen återvända. en vacker dag ska jag göra det :D!

lite kvällsgnäll



hej på er sötnosar. ♥ jag har inte gjort något idag så jag har nästan inget att skriva om. sitter hemma hos mamma och väntar på att min sömntablett ska kicka in. allt löste sig som sagt igår, jag är så lättad över det. nu har jag medicin och är inte helt barskrapad. det mesta känns ganska bra. men jag är så trött på att vissa personer alltid är så negativa. jag gillar er men det är tröttsamt, speciellt när man själv försöker fokusera på de bra sakerna. varje dag har jag ett krig inombords. det mörka slåss mot det ljusa, och jag kan inte riskera att sänkas av att andra stjäl min energi. direkt jag får oförtjänt kritik eller måste lyssna på en massa gnäll så tappar jag all energi och blir nedstämd. ja - jag är känsligare än andra. men det är som att lära sig cykla. jag måste än så länge ha på stödhjulen (bli stöttad av min omgivning, få credd när jag gör nåt bra, känna mig värdefull). men en dag kommer jag ta av dem och cykla på egen hand. och DÅ kan jag ta kritik. då kan jag ta konflikter. då kan jag lyssna på pessimisters klagomål. men än är jag inte där.

jag fick låna en mattebok idag. har redan bläddrat lite i den och JISSES. har jag verkligen klarat den där kursen förut? haha, det blir roligt att dyka in i lite nördande. jag har lite svårt för matte, är värdelös på huvudräkning men vill gärna träna upp mig och bli bättre. (ja, jag är en nörd som väljer att läsa matte b för skojs skull. på fritiden..) det får dock bli en annan dag för jag är alldeles för seg och klockan är för mycket för att börja med det där. har en känsla av att det kommer ta ett tag att komma in i det igen. med tanke på hur många år sen det var jag gick i skolan.

nu ska jag återgå till desperate housewives. har plöjt igenom säsong 1-4 på bara några veckor. kan inte låta bli att se några avsnitt varje dag. det är verkligen en av de bästa serierna jag har sett. nästan alla långa serier har blivit sämre och sämre men denna är bra rakt igenom. varje avsnitt av varje säsong.

sov gott, så skriver jag imorgon igen. puss!

vinnieboy



 
hittade lite valpbilder på vinnie igår när jag förde över bilder från davids mammas kamera. ÅH VAD HAN VAR LITEN! minns första kvällen när vi hade hämtat honom, han var så liten och söt. tog ingen plats alls. och hade sylvassa tänder. sötaste jäkla killen, kolla vad han har blivit stor! ♥ nu har stackaren ont i tassen och haltar. han var hos veterinären idag men hon kunde tydligen inte säga någonting, skrev bara ut smärtstillande. hoppas det går över snabbt för honom. det är sjukt jäkla jobbigt att se honom ha ont.

angel

idag har jag haft fullt upp hela dagen. jag sov inte många timmar inatt så jag känner mig ungefär som en zombie. det var så jäkla svårt att stiga upp ur sängen när david fick ligga kvar och sova sött. men en del saker har ordnat sig, det känns otroligt skönt. fick hjälp av en räddande ängel och är EVIGT tacksam. hon sparade mig 2200 kr. jag har hunnit leka lite med mobilkameran idag. och gosat med världens minsta och kanske sötaste chihuahua. nu måste jag skynda mig på apoteket, hoppas att det inte är en miljon gamlingar där så man får vänta i en halvtimme. -xo

ich liebe dich


hej hej. idag är vi 2 tröttast i hela världen. sov inte mycket inatt och han spelade fotboll idag (så han är nog snäppet tröttare än mig). haft en mysig dag i röbäck. busat med vinnie, fotat lite och spelat lite olika spel. nu ska jag sätta på desperate housewives och gosa ner mig i soffan. ska upp rätt så tidigt imorgon, får hoppas att jag kan somna snart. skriver mer när jag kommit hem (har ju inget internet här hos david. nu har jag kopplat in mobilen och kör på det internet en stund, men det är ju inte hållbart i längden) puss på er!

yesterday



hade en jättetrevlig start på gårdagen med spontanfest och sommarvärme. gick hem till boman och drack lite, dansade vals, snackade skit. fick med mig magda, var sjukt jobbigt att gå till böleäng i lite för varma kläder när det kändes som sommar i luften kan jag lova. svettades nästan ihjäl. sen gick vi (såklart) vilse också, haha. men det blev himla roligt. alltid kul att träffa nya trevliga personer. sen gick vi ut. det var helt okej, men jag skulle nog ha gått hem istället. jag tänkte inte efter och behandlade således en person illa. en person som förtjänar mycket bättre. det har löst sig nu, efter en minst sagt jobbig dag. så jag kan äntligen slappna av och slöa i soffan. nu har jag lite saker att tänka på inför framtiden, se vilka fel jag gör och sedan hitta ett sätt att förhindra att jag gör om samma misstag igen. - xo

nu är det vår

 

vissa förstår verkligen inte

Large

instagram

...jo det rullar på, själv då?

white and gold

white and gold

jacket, 1 035 SEK / boots, 710 SEK / Bjørg necklace, 2 400 SEK / watch, 655 SEK / jewelry, 100 SEK
 
det här är så snyggt att jag dör lite. /tjejen som älskar att "låtsas-shoppa"

love love love


jag är alldeles varm i hjärtat. det var ALLDELES FÖR jäkla skitlänge sen jag träffade de här solstrålarna!

är supernöjd med dagen. har fått otroligt mycket gjort. "dbt"-> städa -> diska -> tvätta -> träffa syskonen -> åka till mamma och nu ska jag börja titta på desperate housewives säsong 3. sms:ade lite med min kille nyss, han tyckte att det var skönt att jag inte var där. tydligen stökar jag ner för mycket! kan nog stämma....

städtanten lina

tummen ner för att städa. (!!!)
glad peace fred tihi fniss för att jag ska få finbesök ikväll!

ps. googla ej på rubriken. en kollega till mig gjorde det en gång.
he blev int som he va tänkt. hehehe ds.

helgen i bilder

jag har sett på fotboll två gånger. tittat på desperate housewives och hockey och vem vet mest. myst med min karl. varit med magda. promenerat i skogen. gått vilse i skogen. följt med david och vinnie på en liten inlines-tur. varit i röbäck, varit på teg. och pysslat med både papper, foton och ståltråd. = helt okej helg.

young, wild & free?



idag fick jag förslaget att "frysa in mina ägg". så att de är fräscha när jag ska ha barn.. jag som redan har lite åldersnoja började vrida mig i ångest, haha. det kom upp eftersom jag sa att jag inte tror att jag kommer att känna mig redo för att skaffa barn på vääldigt länge. jag känner mig o-redo men stressad, helt utan anledning egentligen? man kan ju vara över 30 när man väljer att bilda sin familj. det är bara det att nästan alla från hålan jag kommer från har barn/hus osv. sen sitter jag här i min etta och leker bort livet. inget fel i att skaffa barn tidigt, man ska ju göra det när det än känns rätt.. men det är vanligare där ute i skogen att fort skaffa barn.

vi har klassåterträff den 24:e. i vanliga sammanhang känner jag mig fri och nöjd med att bo i min lägenhet på teg, särbo med min kille. jag är stolt över saker jag åstadkommit och kämpar för fullt för att lyckas bättre. men på den där återträffen känns det som att jag måste "skämmas" över att jag inte har skaffat hus, barn, körkort (!), make, sommarstuga, sparkonto, traktor, jakthund, skoter, pensionssparande osv. jag vet inte riktigt om det skulle vara så roligt att catcha upp med alla som har så olika liv, det känns inte som att vi förstår varandra (FÖRUTOM mina goda vänner som har skaffat allt det där, puss erika, dig är det roligt att prata med). det känns som att många av dem tycker synd om oss som inte har allt de har. fastän det inte ens är det vi önskar oss. inte än åtminstone.

så. jag tror inte att jag ska fara på återträffen. jag kanske åker dit efter middagen och umgås med mina vänner men jag orkar nog inte med middagen. det kändes lite för dyrt. vissa vill man ju verkligen träffa, prata med, höra hur de har det. men andra skulle man helst slippa se.

jaja, vad jag vill försöka få sagt med detta vet jag inte. försöker nog bara stilla min egen åldersnoja. måste sluta titta på alla i min ålder från robertsfors som skaffar kids och hela baletten och istället fokusera på att JAG gör vad JAG vill när JAG vill. än känner jag mig omogen och alldeles för osäker på mig själv för att kunna skaffa barn. det är ingen stress. jag tyckte bara att det lät lite sjukt att jag borde frysa in mina ägg, haha, eller? borde man kanske göra det? 

utan snus i en timme (uh)

hej! jag har inte haft tillgång  till internet de senaste två dagarna, det är därför jag knappt har skrivit. nu är jag hemma igen (för en stund). har varit på vågen idag. pratat om känslor osv. håller på att tvätta, ska städa och diska men återkommer nog lite senare ikväll och lägger in lite bilder/skriver om något. först av allt måste jag springa på affären och köpa SNUS! utan det blir det inget gjort.

den perfekta jackan

sdfd
 
Tall shirt, 230 SEK / Zara jacket, 1 030 SEK / Lacer boots, 705 SEK / 
 
hej tomten och alla mina stenrika beundrare, jag vill hemskt gärna ha den här jackan. hejdå.

aprilhimmel


sick and tired

åh, vilken seg dag jag har haft. sov jättedåligt inatt och steg upp klockan åtta. åkte iväg till ålidhem och var där i fyra timmar. slumrade till en stund innan lunchen. sen åkte jag hem till d och kastade mig isäng. sov några timmar till, och det behövdes VERKLIGEN. de få korta stunderna jag fick sova inatt drömde jag jättemycket. fy tusan. nu börjar jag må bättre men man blir så himla slut i huvudet när det blir såhär med sömnen.

sitter och äter vindruvor, tittar på hockey och "låtsas-shoppar". det gör jag ungefär 90% av tiden jag sitter på internet. kollar kläder, lägger dem i varukorgen men betalar inte. haha, snacka om slösaktig tjej. kan inte låta bli. jag önskar att jag var ekonomiskt oberoende, vilket härligt liv jag hade levt då. 

nu ska jag dricka kaffe sen åka till röbäck och titta på fotboll. hörs senare!

en gång spännis, alltid spännis

igår innan david skulle på träning tog jag den här bilden:

det var som inget mer med det, det bara blev så rent spontant. efter han hade farit på träning satte jag och hans mamma oss och tittade i gamla fotoalbum. den här bilden dök upp och jag höll på att dö, haha så satans kul och random att han gjorde exakt den posen tidigare samma dag...

första maj



hej på er sötnosar. inatt gick jag och mötte david när han kom från krogen. haha, han var riktigt rolig. är fortfarande på bra humör efter gårdagen, hade en av de bästa dagarna på länge!

idag har vi varit hos davids familj i röbäck och firat john som fyllde år. det var myspys. vi stannade där ganska länge och när vi kom hem så tittade vi på film med john. så jag har inte suttit vid datorn förrän nu. kom just in från en promenad med vinnie. ska spela betapet och se desperate housewives, sen föra över lite bilder från telefonen till datorn. natti natti